Головна News США розглядають можливість створення в Україні ешелонованої системи ППО

США розглядають можливість створення в Україні ешелонованої системи ППО

0

Марк Міллі

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Сполучені Штати розглядають варіант створення в Україні інтегрованої системи протиповітряної та протиракетної оборони. Про це під час прес-конференції у Брюсселі з нагоди зустрічі союзників України у форматі “Рамштайн”, заявив голова об’єднаного комітету начальників генеральних штабів США Марк Міллі, передає УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Він зазначив, що в цій системі поєднуватимуться засоби малої, середньої та великої дальності. Комбінація всіх цих засобів дозволить закрити повітряний простір російським літальним апаратам.

Цитата

“Ми передамо ті системи, які у нас є…І ми постараємося поставити додаткові боєприпаси для тих систем, які зараз на озброєнні в українців. У світі є безліч вільних систем ППО. Завданням буде зв’язати їх воєдино і розмістити”, – заявив Міллі.

Міністр оборони США Ллойд Остін додав, що Америка надасть ті системи, які у неї на озброєнні “настільки швидко, наскільки це фізично можливо”.

“Я абсолютно впевнений, що інші країни зроблять все, що зможуть і коли зможуть, щоб передати додаткові потужності. Ви чули, що ми говорили про NASAMS, і це хороший засіб, який дійсно допоможе українцям. Я говорив, що Німеччина надасть систему ППО IRIS-T, і в майбутньому, я сподіваюся, й інші засоби. Сьогодні більше країн зголосилися надати боєприпаси для систем NASAMS. У нас, безумовно, є готовність робити все, що ми можемо, так довго, як ми можемо”, – сказав міністр оборони.

Додамо

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак, коментуючи рішення США посилити систему ППО в Україні, у своєму Twitter написав, що це саме те, що зараз необхідно Києву.

“Черговий “Рамштайн”. Для нас він історичний, тому що ухвалюються рішення про закриття українського неба. Посилення системи ППО України – це те, що нам потрібно”, – написав Єрмак.

Він додав, що Київ перебуває в постійному діалозі з нашими союзниками. Саме сучасні системи ППО для України були темою останніх розмов із радником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…