Головна News Тайвань повідомляє про друге на цьому тижні вторгнення китайських ВПС на їхню територію

Тайвань повідомляє про друге на цьому тижні вторгнення китайських ВПС на їхню територію

0

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Десять літаків ВПС Китаю увійшли в зону протиповітряної оборони Тайваню в середу, супроводжуючи п’ять китайських військових кораблів, які здійснювали патрулювання в режимі “бойової готовності”. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на міністерство оборони острова, пише УНН.

Деталі

Тайвань, який Китай вважає своєю територією, неодноразово скаржився на китайську військову активність поблизу острова протягом останніх трьох років, оскільки Пекін посилює тиск, намагаючись змусити острів визнати суверенітет Китаю.

Міністерство оборони Тайваню заявило, що, починаючи з ранку 9 серпня, вони виявили загалом 25 китайських літаків, які проводили операції у відкритому морі, в тому числі винищувачі J-10 і J-16, а також бомбардувальники H-6.

За даними міністерства, 10 з цих літаків або перетнули середню лінію Тайванської протоки, яка раніше слугувала неофіційним бар’єром між двома сторонами, або увійшли в південно-західну частину ідентифікаційної зони протиповітряної оборони (ADIZ ) Тайваню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збройні сили Тайваню перейматимуть військовий досвід України

Ці літаки діяли в координації з п’ятьма китайськими військовими кораблями, які здійснювали патрулювання в стані “бойової готовності”.

У відповідь Тайванські військові відправили кораблі і літаки для спостереження, заявили в міністерстві.

Додамо

ADIZ – це протяжна територія, яку Тайвань контролює і патрулює, щоб дати своїм військовим силам більше часу для реагування на загрози. У неділю Тайвань повідомив про аналогічний рівень активності китайських військових літаків і кораблів поблизу острова.

Демократично обраний уряд Тайваню відкидає претензії Китаю на суверенітет і заявляє, що тільки народ острова може вирішувати своє майбутнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім звернеться до Конгресу щодо прискорення поставок зброї Тайваню на тлі загрози з боку Китаю – FT

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…