Головна News Трамп мав секретні документи щодо Ірану та Китаю в будинку у Флориді – ЗМІ

Трамп мав секретні документи щодо Ірану та Китаю в будинку у Флориді – ЗМІ

0

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Документи, вилучені з дому колишнього президента Дональда Трампа у Флориді у серпні, включали дуже секретні розвідувальні дані про Іран та Китай, які могли викрити методи шпигунства США, повідомила в п’ятницю газета Washington Post, передає УНН.

Деталі

Серед документів, витягнутих слідчими міністерства юстиції, був один, у якому описувалася ракетна програма Ірану, і ще один, у якому «описувалася дуже секретна розвідувальна робота, спрямована на Китай», повідомляє Post із посиланням на людей, знайомих із цією справою.

Під час рейду слідчі вилучили близько 11 000 документів, щоб відновити те, що, за словами уряду, має знаходитися в архівах США, але Трамп незаконно забрав із собою, коли залишав Білий дім у січні 2021 року.

Серед них було трохи більше 100 секретних документів, деякі з них були класифіковані як цілком секретні і зазвичай зберігалися у строгому секреті, і доступ до них мали лише кілька людей.

Однак у Мар-а-Лаго їх тримали у місцях, зокрема в особистому кабінеті Трампа, з невеликою охороною, за даними Міністерства юстиції.

Міністерство юстиції виправдало рейд міркуваннями національної безпеки, вказавши, що Трампа підозрюють у порушенні Закону про шпигунство, який забороняє зберігання та обмін вкрай конфіденційними документами, що стосуються національної оборони.

Але Трампу не було звинувачено. Після того, як Трамп подав до суду, суд призначив незалежного «спеціаліста» для перевірки документів, щоб побачити, які з них можуть підпадати під його претензії на привілеї над ними.

Багато документів, в яких урядові звіти змішані з особистими юридичними та фінансовими документами Трампа, а також вирізками з преси та сувенірами, будуть повернуті колишньому президенту.

Міністерство юстиції заявило, що серед офіційних урядових записів було лише 15 документів, привілей яких оскаржується обома сторонами.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…