Головна News У Берліні обговорять реалізацію «плану Маршалла» для України

У Берліні обговорять реалізацію «плану Маршалла» для України

0

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступає перед учасниками 5-го німецько-українського бізнес-форуму у Берліні, 24 жовтня 2022 року

Джерело: Courtesy Photo

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. За оцінками організаторів конференції, яка відкриється сьогодні у столиці Німеччини, на відновлення України після війни потрібно 750 млрд доларів. Про це інформує УНН з посиланням на Голос Америки.

Деталі

Сьогодні, 25 жовтня, лідери провідних країн зберуться у Берліні для обговорення «плану Маршалла» щодо відновлення України після завершення війни, розв’язаної росією наприкінці лютого.

Конференція, організована канцлером Німеччини Олафом Шольцем і Європейською комісією, не включатиме конкретних зобов’язань щодо виділення коштів на реконструкцію, вартість якої оцінюється в 750 мільярдів доларів. Організатори порівнюють це завдання за масштабами з американською програмою допомоги Маршалла для відновлення Європи після Другої світової війни.

Західні держави розцінили російське вторгнення в Україну як спробу імперіалістичного захоплення чужої території, однак у Москві це позиціонують як «спеціальну військову операцію» щодо позбавлення України «екстремістів».

Цитата

“Форма реконструкції визначить, якою країною буде Україна в майбутньому.

Правова держава із сильними інститутами? Динамічна та сучасна економіка? Жива демократія, що належить Європі? Хоча завжди слід бути обережним з історичними порівняннями, це не що інше, як план Маршалла для 21 століття”, – йдеться у статті, опублікованій у німецькій газеті Frankfurter Allgemeine.

Нагадаємо

Шмигаль прозвітував, які країни виділили кошти на відновлення енергетичних об’єктів України.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…