Головна News У Фінляндії повідомили про нові вибухи неподалік “Північних потоків”

У Фінляндії повідомили про нові вибухи неподалік “Північних потоків”

0

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Фінське видання Ilta-Sanomat повідомило про вибухи у Фінській затоці сталося щонайменше чотири підводних вибухи приблизно за 40 кілометрів від міста, де починається гілка “Північного потоку-1”, передає УНН.

Деталі

Інтенсивність вибухів становила 1,3-1,8 бала. Перший вибух було зафіксовано о 12:35, останній – о 18:33.

Джерелом новини є щоденний звіт Інституту сейсмології Гельсінського університету про сейсмічні спостереження в прилеглих районах Фінляндії. За інформацією сейсмологи 20 та 21 жовтня зафіксувала підводні вибухи поряд із російськими містами Приморськом та Виборгом.

Сейсмолог Ярі Кортстрьом розповів, що сейсмічні події, про які йдеться в новинах, є вибухами.

“Вони встановлені та ідентифіковані. Це сигнали вибуху. Принаймні це не землетруси”, — сказав сейсмолог.

Причини вибухів наразі встановлюються. Кортстрьом каже, що в найбільш вірогідних випадках вибухи відбулися через поглиблення або днопоглиблення судноплавного каналу. Іншою можливістю можуть бути військові навчання, де, наприклад, підірвано глибинні бомби або міни.

Фінські вимірювальні станції також зафіксували вибухи наприкінці вересня, коли сталося пошкодження “Північних потоків”, яким транспортувався газ із росії до Європи.

Нагадаємо

З 27 вересня повідомлялося, що було виявлено витоки в трубопроводах “Північний потік-1” та “Північний потік-2”, що йдуть через Балтійське море до Німеччини з росії, – два у винятковій економічній зоні Швеції і ще два витоки у винятковій економічній зоні Данії, через що розпочалося розслідування та було посилено безпеку ключової енергетичної інфраструктури регіону.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…