Головна News У «вагнерівців» почалися проблеми з фінансуванням – британська розвідка

У «вагнерівців» почалися проблеми з фінансуванням – британська розвідка

0

КИЇВ. 13 серпня. УНН. пвк “вагнер” рухається до процесу скорочення штату та реконфігурації, в основному для того, щоб заощадити на витратах на заробітну плату бійцям у період фінансової кризи. Про це йдеться в оприлюдненому звіті Міноборони Великобританії на основі розвідданих, пише УНН.

Цитата

“Група “вагнера”, ймовірно, рухається до процесу скорочення штату та реконфігурації, в основному для того, щоб заощадити на витратах на заробітну плату персоналу в період фінансової кризи”, – йдеться в повідомленні.

У Міноборони Великобританії зазначають, що після невдалого заколоту у червні 2023 року російська держава діяла проти деяких інших бізнес-інтересів власника “вагнера” євгена пригожина.

“Існує реальна ймовірність того, що кремль більше не фінансує групу. Якщо російська держава перестане платити вагнеру, іншими найбільш ймовірними платниками буде білоруська влада», – додають у британській розвідці.

Зазначається, що такі витрати були б значним і потенційно небажаним витоком скромних білоруських ресурсів.

Доповнення

Інститут вивчення війни повідомляв, що ймовірний початок відходу бойовиків ПВК “вагнера” з білорусі назад до росії говорить про те, що низка домовленостей між російським диктатором володимиром путіним і ватажком угруповання євгеном пригожіним після збройного бунту було порушено. Зокрема, самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко відмовився фінансувати “вагерівців”.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…