Головна News У Грузії не виключають перегляду безвізового режиму з рф

У Грузії не виключають перегляду безвізового режиму з рф

0

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Президент Грузії Саломе Зурабішвілі не виключила перегляду безвізового режиму з рф на тлі напливу росіян до країни, що розпочався після вторгнення в Україну. Відповідну заяву вона зробила на спільній прес-конференції із президентом Молдови Майєю Санду у Кишиневі, передає УНН із посиланням на Новости Грузия.

Цитата

«Не виключено, що нам доведеться переглянути візовий режим, який у сьогоднішніх умовах є досить ліберальним і може бути менш прийнятним в умовах цієї агресії. Це все має вирішити уряд разом із суспільством», — сказала Зурабішвілі.

Деталі

Вона додала, що приплив росіян до країни останнім часом став викликом. Проте президент не вважає ситуацію «загрозою», вказуючи, що найчастіше на батьківщину з рф повертаються громадяни Грузії.

«Головне, щоб громадськість була певна, що всі механізми контролю задіяні, небезпеки немає. Для цього, я думаю, потрібно більше комунікації, більше інформування нашого суспільства, щоб у всіх відносинах усі можливі загрози і всі можливі питання фактично розглядалися державою, щоб вживали всіх заходів», — наголосила Зурабішвілі.

Додамо

Згідно з грузинським законодавством, громадяни росії можуть відвідувати Грузію без віз і перебувати в країні до року. Громадяни Грузії можуть відвідати росію у разі отримання візи.

Після вторгнення росії в Україну в лютому Грузія стала одним із найпопулярніших напрямків для «релокації» росіян, які тікають від репресій чи західних санкцій. Оголошена 21 вересня мобілізація у росії призвела до нової хвилі еміграції. За даними МВС Грузії, кількість тих, хто в’їхав у країну з росії, наприкінці вересня збільшилася майже вдвічі.

За даними Національної адміністрації туризму Грузії, громадяни росії з січня по вересень поточного року здійснили понад 780 тисяч туристичних поїздок до країни, що в 5,5 раза більше за аналогічний показник за 2021 рік.

Частина опозиції вважає, що ця ситуація є загрозою для країни і вимагає запровадження візового режиму з рф.

Влада Грузії неодноразово заявляла про те, що не вважає за доцільне вводити візовий режим для громадян росії.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…