Головна News У мзс білорусі викликали посла України через “інцидент” із ракетою

У мзс білорусі викликали посла України через “інцидент” із ракетою

0

КИЇВ. 29 грудня. УНН. У мзс білорусі викликали посла України Ігоря Кизима, йому заявили “рішучий протест” у зв’язку з інцидентом із ракетою. Про це заявив журналістам речник білоруського зовнішньополітичного відомства Анатолій Глаз, передає УНН із посиланням на БЕЛТА.

Цитата

“Сьогодні силами ППО білорусі було збито над територією білорусі українську ракету комплексу С-300. Це дуже серйозний інцидент. І білоруська сторона максимально серйозно до цього питання ставиться. У зв’язку з цим сьогодні в мзс білорусі був викликаний посол України Ігор Кизим, якому було заявлено рішучий протест. Ми зажадали, щоб українська сторона провела ретельне розслідування всіх обставин пуску зазначеної ракети, притягла до відповідальності винних і вжила вичерпних заходів, щоб не допустити повторення в майбутньому подібних інцидентів. Які можуть призвести до катастрофічних наслідків для всіх”, – сказав Анатолій Глаз.

Додамо

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи українська сторона визнала факт інциденту, представник мзс білорусі сказав: “Залишиться (ця інформація – ред.) за стінами місця, де вручалася нота”.

Анатолій Глаз також відповів на запитання, чи оголошувався хтось із українських дипломатів персонами нон грата. “Ні, сьогодні мова про це не йшла”, – сказав він.

Раніше

білорусь заявила, що вона нібито збила українську ракету С-300.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…