Головна News У Молдові запровадили економію електроенергії: просять не користуватись ліфтами та скоротити освітлення

У Молдові запровадили економію електроенергії: просять не користуватись ліфтами та скоротити освітлення

0

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Національна комісія з надзвичайних ситуацій Молдови затвердила заходи економії електроенергії – жителям рекомендують не користуватись ліфтом у години пік, скоротити освітлення в будинках та обмежити роботу ескалаторів. Про це повідомляє молдовське видання Newsmaker, інформує УНН.

Деталі

Жителям Молдови рекомендують не користуватися ліфтами з 7:00 до 11:00 та з 18:00 до 23:00 через ризик відключення електроенергії. Зокрема, комісія доручила адміністраторам житлових будинків та інших будівель, у яких є ліфт, повісити на вході оголошення з рекомендацією не користуватись ліфтом у години пік.

У комерційних та громадських будинках температуру повітря мають знизити до 19°C, а в неробочий час – до 15°C. На 30% планується скоротити освітлення всередині будівель, відключити фонтани, вітрини, декоративне освітлення, рекламу та вимикати ескалатори з 7:00 до 11:00 та з 18:00 до 23:00.

Щодо підприємств, рекомендується не використовувати електричні печі в години пік. А компанії водопостачання та каналізації регулюватимуть режим роботи насосів водосховищ, щоб мінімізувати споживання електроенергії з 07:00 до 11:00 і з 18:00 до 23:00, повністю використовуючи потенціал водосховищ.

Також в країні будуть відключати вуличне освітлення в денний час (з 07:00 до 18:00).

Раніше

Україна припинила експорт електроенергії із 11 жовтня. Рішення було ухвалено для стабілізації української енергетичної системи, яка постраждала внаслідок ракетної атаки рф 10 жовтня, повідомило Міністерство енергетики України.

Вранці 11 жовтня віце-прем’єр Молдови Андрей Спину повідомив, що з 3 години ранку 11 жовтня Молдова почала отримувати електроенергію лише від Молдавської ДРЕС через припинення постачання з України. У жовтні частина необхідного Молдові обсягу електрики закуповувалась у двох українських постачальників.

Доповнення

Радник міністра з питань енергетики та директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що режим економії світла в Україні надовго, в енергетичній системі є багато обладнання, яке швидко та повноцінно відновити не вдасться, його виготовлення потребує часу.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…