Головна News Україна запросила у США ракетні комплекси Avenger для боротьби з іранськими дронами-камікадзе – Foreign Policy

Україна запросила у США ракетні комплекси Avenger для боротьби з іранськими дронами-камікадзе – Foreign Policy

0

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Україна запросила у США зенітно-ракетні комплекси Avenger для боротьби з іранськими дронами-камікадзе. Про це з посиланням на джерела пише Foreign Policy, повідомляє УНН.

Деталі

Видання, посилаючись на трьох помічників у Конгресі та двох українських чиновників пише, що Україна просить у Сполучених Штатів зенітно-ракетні комплекси Avenger. Як пише Foreign Policy, обмежена доступність таких систем може завадити адміністрації Байдена відправити Avenger, хоча у США є на складах кілька варіантів системи протиповітряної оборони M163 Vulcan.

Офіційний Київ також запросив артилерійські боєприпаси та засоби протиповітряної оборони ближньої дії для перехоплення іранських дронів-камікадзе.

Зазначається, що протягом жовтня українські посадовці наполягали на постачанні вдосконалених боєприпасів подвійного призначення різновиду касетних боєприпасів, що призначені для розриву на безліч більш дрібних, щоб вражати мобільні цілі.

Однак у США наразі діє заборона на їхній експорт. Такі боєприпаси необхідні, щоб знизити знос артилерійських знарядь стандарту НАТО.

Доповнення

Міністр оборони України Олексій Резніков впевнений, що Київ зрештою отримає західні танки та винищувачі, щоб допомогти витіснити російські війська з України, але вважає, що Вашингтону доведеться прокласти шлях, перш ніж ним підуть союзники.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…