Головна News У НАТО створять Координаційний осередок критичної підводної інфраструктури

У НАТО створять Координаційний осередок критичної підводної інфраструктури

0

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що створить у штаб-квартирі Альянсу Координаційний осередок критичної підводної інфраструктури, щоб посилити безпеку цих об’єктів. Про це інформує УНН з посиланням на пресконференцію Генсека.

Деталі

Він повідомив, що міністри країн НАТО на зустрічах 14-15 лютого у Брюсселі обговорили безпеку критичної підводної інфраструктури, оскільки вибухи на газопроводах “Північний потік” минулого року “нагадали усім про вразливі місця”. За словами Генсека, вони доручили військовому керівництву Альянсу надати поради щодо того, що слід зробити для посилення безпеки об’єктів критичної підводної інфраструктури.

Він зауважив, що під час саміту у Вільнюсі лідери приймуть подальші рішення, щоб забезпечити ефективну координацію військовим, цивільним і приватним сектором щодо цього питання.

Цитата

“Я також створюю Координаційний осередок критичної підводної інфраструктури тут, у штаб-квартирі НАТО на чолі з генерал-лейтенантом Гансом-Вернером Вірманном, колишнім високоповажним німецьким військовим офіцером.

Це сприятиме взаємодії з промисловістю та об’єднає ключові військові та цивільні зацікавлені сторони, обміну досвідом, використанню інноваційних технологій та підвищенню безпеки нашої підводної інфраструктури”, – резюмував Столтенберг.

Нагадаємо

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники по НАТО збільшують виробництво боєприпсів, до прикладу, 155-міліметрових, щоб продовжувати підтримувати Україну в боротьбі з росією.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…