Головна News ЄС обговорює новий пакет санкцій проти рф: Reuters дізналося, що туди входить

ЄС обговорює новий пакет санкцій проти рф: Reuters дізналося, що туди входить

0

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Представники 27 країн ЄC зустрічаються в середу в Брюсселі, щоб обговорити новий пакет санкцій проти рф щодо політиків, воєначальників і ще чотирьох російських банків, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Єврокомісія, як повідомляється, запропонувала країнам ЄС виключити ще чотири російські банки, зокрема приватний Альфа-банк, онлайн-банк Тінькофф і комерційний кредитор Росбанк, із глобальної системи обміну повідомленнями SWIFT, повідомили два дипломатичні джерела ЄС на умовах анонімності.

Згідно з даними джерел, гуму та асфальт буде додано до списку забороненого до імпорту ЄС з росії, а також блок заборонить арабську службу Russia Today на своїй території.

Заборони на експорт покликані придушити здатність рф виробляти зброю та техніку, розгорнуті проти України.

Джерела повідомили, що нові заборони будуть поширюватися на електронні схеми та компоненти, тепловізійні камери, радіоприймачі та важкі транспортні засоби, а також сталь та алюміній, що використовуються у будівництві, та машини, що використовуються у промислових та/або будівельних цілях.

Єврокомісія також запропонувала подальші обмеження для європейських спільних підприємств з рф та громадян рф, які входять до складу рад директорів у Європі, додали джерела.

Серед заходів, що обговорювалися, також було внесення до чорного списку осіб, причетних до виробництва іранських безпілотників, які використовуються в Україні.

Блок прагне як розширити свої заходи проти рф, так і закрити лазівки в існуючих санкціях, у тому числі шляхом запровадження жорсткішого контролю над продажем супутникових даних Китаю.

Нідерланди запропонували внести до чорного списку Sun Ship Management, що базується в Дубаї, підрозділ російської судноплавної компанії “Совкомфлот”, яка перебуває під санкціями Великої Британії, Канади та США.

Доповнення

Будь-які нові заходи, які блок, як очікується, погодить до річниці вторгнення москви в Україну 24 лютого, вимагатимуть одностайної підтримки всіх держав-членів ЄС.

Вимога одностайності означає, що націлювання на російську атомну промисловість не обговорюється через опозицію з боку Болгарії та Угорщини, попри заклики Києва та “яструбів” усередині блоку, включаючи Польщу, відзначає видання.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…