Головна News У посольстві рф підтвердили, що путін не поїде на саміт G20 – ЗМІ

У посольстві рф підтвердили, що путін не поїде на саміт G20 – ЗМІ

0

володимир путін

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Президент рф володимир путін не поїде на саміт G20, який відбудеться в Індонезії наступного тижня. Про це повідомляє CNN з посиланням на російське посольство в Індонезії, інформує УНН.

Деталі

“Президент росії володимир путін не відвідає особисто саміт лідерів країн “Групи 20″ на Балі наступного тижня”, – повідомили CNN у четвер у російському посольстві в Індонезії.

Як пише видання, путіна представлятиме міністр закордонних справ рф сергій лавров, про що повідомила начальник протоколу посольства Юлія Томська.

Рішення путіна особисто не брати участь у саміті G20 дозволить уникнути конфронтацій. Також російська сторона занепокоєна, що світові лідери будуть уникати путіна через повномасштабне вторгнення росії в Україну, пише видання.

Довідка

Саміт G20 проводять щороку. У 2022 році організовуватиме конференцію Індонезія. Саміт пройде незабаром – 15-16 листопада на Балі.

Доповнення

ЗМІ повідомляли у квітні, що Білий дім приватно повідомив Індонезію, що росія не повинна бути допущена до участі у саміті G20 цього року, хоча президент країни оголосив, що путін прийняв запрошення взяти участь.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак закликав G20 не допускати президента росії володимира путіна на свої зустрічі доти, доки москва не зупинить війну в Україні. 

Російський диктатор володимир путін та президент Китаю Сі Цзіньпін в серпні заявили, що планують відвідати саміт G20.

За словами високопосадовців уряду Німеччини, мирні переговори між росією та Україною навряд чи відбудуться на саміті лідерів G20.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…