Головна News У рф закликають вийти з ЮНЕСКО, бо воно “не хоче, щоб росія розвивала свої феноменальні туристичні можливості”

У рф закликають вийти з ЮНЕСКО, бо воно “не хоче, щоб росія розвивала свої феноменальні туристичні можливості”

0

Байкал

КИЇВ. 7 вересня. УНН. віце-спікер держдуми рф петро толстой закликав розглянути питання про вихід росії з ЮНЕСКО у зв’язку з критикою організації щодо законопроєкту, який дозволяє суцільні рубки лісів навколо Байкалу. Він вважає, що все через те, що ЮНЕСКО не хоче, щоб росія розвивала “свої феноменальні туристичні можливості”, передає УНН.

Деталі

Спочатку, у своєму дописі у Telegram, російський політик вирішив красномовно обуритись на ЮНЕСКО через включення історичного центру Одеси до переліку об’єктів культурної спадщини, яке відбулось ще в січні, а також перспективи отримання цих статусів будівель у Львові та Одесі. Після чого, врешті, підійшов до суті претензій. 

“У понеділок у Саудівській Аравії розпочнеться чергова сесія ЮНЕСКО. Пройшла інформація, що там, серед іншого, дбайливці за спадщину світу посварять росію за туристичне освоєння Байкалу і Камчатки… Їм, звісно, не хотілося б, щоб росія розвивала свої феноменальні туристичні можливості. Навіщо?”, – написав толстой.

У липні держдума рф ухвалила у першому читанні законопроєкт, який, зокрема, дозволяє суцільні рубки лісів з метою туристичного освоєння Байкалу. У ЮНЕСКО заявили, що поправки послаблять стандарти допустимого впливу на екосистему озера Байкал, і закликали відмовитися від ухвалення закону. Окремо ЮНЕСКО позначила низку вимог, спрямованих на збереження екосистеми Байкалу, виконання яких допоможе уникнути занесення озера до списку об’єктів, що перебувають під загрозою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На російських мандріників напали акули – відео

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…