Головна News Французькі військовослужбовці навчатимуть українських солдат

Французькі військовослужбовці навчатимуть українських солдат

0

Себастьян Лекорню

Джерело: Le Parisien

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню повідомив, що Французькі військовослужбовці навчатимуть 2000 українських солдатів, до того ж країна посилить військову допомогу Україні. Про це міністр сказав в інтерв’ю Le Parisien, пише УНН.

Деталі

Українських солдатів буде відряджено до французьких підрозділів на кілька тижнів. Міністр ЗСФ повідомив, що артилерійська підготовка гаубиці Caesar вже відбулася, але тепер «вони підуть трохи далі».

Навчання проходитимуть у три етапи: перший – загальна підготовка для українських військових, другий – підготовка для конкретних потреб, такі як логістика, і третій – навчання на озброєнні, яке постачає Франція.

Франція передасть Україні зенітно-ракетні комплекси Crotale, які допоможуть посилити протиповітряну оборону. Точну кількість зброї, яку буде поставлено, не озвучив. Сказав, що кількість “узгоджується з українцями, але вона буде суттєвою, щоб дозволити їм захищати своє небо”.

Нагадаємо

Президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю телеканалу France 2 повідомив, що в найближчі тижні Україна отримає чергову партію військової допомоги та додав, що Франція працює над постачанням шести додаткових гаубиць Caesar, (які мали бути передані Данії), а також зенітних ракет “для захисту України від ракетних ударів і дронів”.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…