Головна News “Це не доказ” – Байден про слова Зеленського щодо ракети в Польщі

“Це не доказ” – Байден про слова Зеленського щодо ракети в Польщі

0

Джо Байден

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Президент США Джо Байден у четвер відреагував на вчорашню заяву українського колеги Володимира Зеленського про те, що українська ракета не була відповідальною за вибух у Польщі у вівторок, в результаті якого загинули дві людини. Про це інформує американський телеканал CNN, пише УНН.

Цитата

“Це не є доказом”, – відповів Байден журналістам у Білому домі, коментуючи слова Зеленського.

Раніше

Президент України Володимир Зеленський 16 листопада сказав, що йому доповіли, що ракета, яка впала на території Польщі минулої доби, – не була українською.

Доповнення

Польща 15 листопада заявила, що ракета впала в Пшеводуві на сході Польщі біля кордону з Україною, що сталося, коли росія завдала масованого ракетного удару по Україні, внаслідок чого загинули дві людини.

Президент Польщі Анджей Дуда 16 листопада заявив з приводу інциденту з падінням ракети, що немає жодних ознак того, що це була навмисна атака на Польщу. І що “багато вказує на те, що це була ракета ППО, яка, на жаль, впала на територію Польщі”.

За словами Генсека НАТО Єнса Столтенберга, немає жодних ознак того, що падіння ракети в Польщі було результатом навмисної атаки. І що “попередній аналіз показує, що інцидент, ймовірно, був викликаний українською ракетою ППО, яка була випущена для захисту території України від атак російських крилатих ракет”.

Україна виступила за спільне вивчення інциденту з падінням ракети в Польщі і просить невідкладно надати доступ до місця вибуху.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…