Головна News Шольц вважає, що Україна вступить в Євросоюз, тому відбудова має враховувати цю перспективу

Шольц вважає, що Україна вступить в Євросоюз, тому відбудова має враховувати цю перспективу

0

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що ФРН підтримує повноцінне членство України в Європейському Союзі у майбутньому, тому відбудова країни має відбуватися з урахуванням цієї перспективи. Про це він повідомив в Берліні на відкритті V українсько-німецького економічного форуму, передає УНН.

Канцлер Німеччини нагадав, що 23 червня цього року Європейська рада надала Україні статус кандидата на членство в ЄС.

«В такий спосіб ми також несемо відповідальність за те, що давно вже зрозуміли всі після Майдану: Україна є частиною європейської сім’ї. Я говорю це дуже серйозно і розумію всі наслідки цього – ми хочемо, щоб Україна стала частиною ЄС», – сказав Шольц.

Деталі

За його словами, це рішення є сигналом приватним інвесторам.

«Хто сьогодні інвестуватиме у відбудову України, той інвестує в країну, яка буде частиною ЄС і частиною нашого спільного ринку», – зазначив Шольц.

Шольц зауважив, що це також впливає на сам процес відбудови України, який треба здійснювати, пам’ятаючи, що Україна колись стане повноцінним членом ЄС.

«Це означає, що і в логістиці, і в транспорті потрібно діяти так, щоб «прив’язати» Україну відразу до європейського внутрішнього ринку. Це означає, що експортні шляхи мають бути відкриті для українських продуктів, для українських фірм. Одночасно потрібно пам’ятати про довкілля й про екологічне сільське господарство», – розповів Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль: Україна може стати майданчиком для розміщення європейського виробництва

Окрім того, він наголосив, що необхідно не лише відбудовувати зруйнований енергетичний сектор України, а також потрібно підвищити ефективність і розбудувати експорт електроенергії з України до ЄС, зміцнити українську енергетичну систему.

«В України є сонце, вітер – це дуже хороші передумови для того, щоб вона була не просто транзитною країною, а експортером відновлювальної енергії. Вже є перша угода між українськими та німецькими підприємствами, і ми знаємо, що це великий потенціал», – сказав Шольц.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…