Головна News Шотландія стала першою країною, яка заборонила анестетики

Шотландія стала першою країною, яка заборонила анестетики

0

КИЇВ. 7 березня. УНН. Шотландія стала першою країною у світі, яка заборонила використання анестетика десфлурану через його шкідливий вплив на навколишнє середовище. Про це інформує ВВС, пише УНН.

Цитата

“Десфлуран, який використовується як анестетик під час операції, має потенціал глобального потепління в 2500 разів більше, ніж вуглекислий газ”, – йдеться в заяві шотландського уряду.

Деталі

Тим часом, понад 40 лікарняних фондів в Англії та низка лікарень в Уельсі скорочують його використання. Багато лікарень перейшли на безпечні та ефективні анестезуючі гази з меншим потенціалом зігрівання, такі як севофлуран, який має потенціал глобального потепління в 130 разів більший, ніж у вуглекислого газу, або використання альтернативних не газоподібних анестетиків і більш ефективного обладнання.

Роботою керували клініцисти, які відмовилися від використання десфлурану на користь клінічно прийнятних та безпечних альтернатив, що мають менший вплив на навколишнє середовище.

Національна служба охорони здоров’я Шотландії поставила перед собою амбітну мету: до 2027 року звести до нуля викиди анестезуючих газів, і видалення десфлурану – лише перший крок до цього.

Інші країни, зокрема багато європейських, швидше за все, зроблять аналогічні кроки в найближчі кілька років.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…