Головна News Лідер Китаю виступив з рідкісною прямою критикою США

Лідер Китаю виступив з рідкісною прямою критикою США

0

Сі Цзіньпін

КИЇВ. 7 березня. УНН. Лідер Китаю Сі Цзіньпін у понеділок виступив з незвичайно різкою критикою політики США, пояснивши деякі з недавніх викликів, з якими зіткнулася його країна, тим, що він назвав кампанією з “придушення Китаю” під керівництвом США, повідомляє The Wall Street Journal, пише УНН.

Цитата

«Західні країни на чолі зі США застосували проти нас всебічне стримування, оточення та придушення, створивши безпрецедентно серйозні проблеми для розвитку нашої країни», – цитують Сі державні ЗМІ у понеділок.

Деталі

Коментарі Сі ознаменували незвичайний відхід для лідера, який зазвичай утримувався від прямої критики США в публічних виступах, навіть попри те, що його десятирічне керівництво продемонструвало песимістичний погляд на двосторонні відносини, відзначає видання.

Звинувачення США у придушенні розвитку Китаю протягом останніх п’яти років прозвучало у той момент, коли Сі стикається з обвинуваченнями інвесторів у тому, що економіці Китаю було завдано шкоди його політикою, зокрема акцентом на національній безпеці.

Коментарі були частиною виступу перед членами вищого політичного консультативного органу Китаю під час щорічної законодавчої сесії в Пекіні.

Як зауважує видання, у заявах, зроблених у публічних місцях або безпосередньо повідомлених державними ЗМІ, Сі, як правило, більш виважено та розпливчасто висловлювався щодо США та інших західних країн, називаючи їх “певними” країнами, а не називаючи їх прямо.

“Тепер, прямо звинувачуючи США у прагненні стримування (термін, навантажений змістом холодної війни), пан Сі, схоже, тісніше асоціює себе з націоналістичною риторикою – широко використовуваною чиновниками нижчого рангу та державними ЗМІ – яка атакує Вашингтон у той час, коли двостороння напруженість продовжує кипіти через торгівлю, технології, геополітичний вплив і суперечливі погляди на вторгнення росії в Україну”, – зауважує видання.

При цьому, як вказано, в англомовній версії промови Сі, про яку повідомляють державні ЗМІ, не йдеться про стримування чи США.

Доповнення

Міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган прирівняв будь-яку можливу майбутню військову підтримку з боку Пекіна для російської війни в Україні із продажем зброї США Тайваню.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…