Головна News Штати уважно стежать за справою Саакашвілі – Держдеп

Штати уважно стежать за справою Саакашвілі – Держдеп

0

Метью Міллер

КИЇВ. 25 липня. УНН. Речник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Метью Міллер під час брифінгу заявив, що Вашингтон уважно стежить за справою колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, передає УНН.

Цитата

“Ми уважно стежимо за справою пана Саакашвілі. Ми дуже стурбовані його здоров’ям. Як ми неодноразово публічно та приватно заявляли грузинському уряду, уряд зобов’язаний надати йому необхідну медичну допомогу, щоб забезпечити дотримання його прав людини. І ми продовжуватимемо дуже уважно стежити за цією справою”, – зазначив Міллер.

Доповнення

инулого тижня група колишніх послів США, п’ятьох послів у Грузії, виступили із заявою, в якій закликали грузинський уряд дозволити президенту Саакашвілі отримати життєво необхідну медичну допомогу.

Після кількох місяців суперечок Міністерство юстиції та охорони здоров’я у липні дозволило іноземним лікарям провести медичне обстеження третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Його обстежили польські лікарі. Віцеспікер польського Сейму Малгожата Госєвська висловила припущення, що ці результати можуть бути “поставлені під сумнів” грузинською стороною. Про це свідчить”спроба дискредитації” польських лікарів, яка сталася на другий день обстеження, а саме тоді, коли Грузія заявила, що один з медиків сховав у черевику зразок, взятий під час обстеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Послу Грузії висловили протест через знущання над Саакашвілі і запропонували поїхати на консультації до Тбілісі

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…