Головна News ЄС обіцяє нові санкції проти білорусі за роль у війні рф проти України

ЄС обіцяє нові санкції проти білорусі за роль у війні рф проти України

0

КИЇВ. 10 січня. УНН. ЄС виступить із новими санкціями проти білорусі за її роль у війні росії проти України. Про це повідомила під час пресконференції 10 січня президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, пише УНН.

Цитата

“Ми виступатимемо з новими санкціями проти білорусі у відповідь на їхню, роль білорусі у цій війні росії в Україні”, – сказала фон дер Ляєн.

Деталі

Президент Єврокомісії вказала, що продовжуватиметься тиск на Кремль “стільки, скільки буде потрібно жорстким санкційним режимом”. “Ми поширюватимемо ці санкції на тих, хто підтримує війну росії у військовому плані, таких як білорусь чи Іран”, – вказала фон дер Ляєн.

Доповнення

ЄС запровадив 9 пакетів санкцій у відповідь на безпрецедентний і неспровокований військовий напад рф на Україну та незаконну анексію території Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Ці заходи покликані послабити економічну базу рф, позбавивши її критично важливих технологій і ринків і суттєво обмеживши її здатність вести війну.

У цьому контексті ЄС також ввів санкції проти білорусі у відповідь на її участь у вторгненні в Україну та Ірану через використання іранських безпілотників в російській агресії проти України.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…