Головна News Канада виділила новий пакет допомоги для України: що туди увійде

Канада виділила новий пакет допомоги для України: що туди увійде

0

КИЇВ. 12 липня. УНН. Канада виділить понад 410 млн доларів на підтримку України. Про це оголосив прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо на саміті НАТО у Вільнюсі, передає УНН.

Деталі

На саміті Прем’єр-міністр анонсував понад 411 млн дол. нового фінансування та проектів для підтримки України та посилення трансатлантичної безпеки. 

Канада продовжуватиме допомагати надавати Україні військову техніку та навчання, необхідні для самооборони. Прем’єр-міністр заявив, що Канада має намір розширити військову підтримку та відповісти на прямий запит України, надавши додаткові камери для дронів. Канада також забезпечуватиме навчання та розбудову потенціалу українських військових у рамках операції UNIFIER у Канаді. Цього літа Королівський військовий коледж Сен-Жан прийме курсантів-офіцерів з України на інтенсивну тритижневу навчальну програму, розроблену в партнерстві з НАТО в рамках Програми вдосконалення оборонної освіти (DEEP). Навчання базується на тренуваннях Збройних сил Канади (CAF) на підтримку України, які зараз проводяться у Великій Британії, Польщі та Латвії.

Крім того, прем’єр-міністр анонсував додаткові 48,8 млн дол. до Комплексного пакету допомоги (CAP) Україні. Цей внесок, на додаток до 34,6 мільйона доларів, оголошених у квітні 2023 року, підтримає надання НАТО практичної допомоги нелетального характеру Україні шляхом пожертвувань матеріалів, зокрема палива, мостового обладнання, пайків та першої допомоги. CAP надає Україні практичну підтримку та розбудову оборонного потенціалу, а Канада є одним із провідних учасників.

Канада разом з Бельгією, Данією, Люксембургом, Нідерландами, Норвегією, Польщею, Португалією, Румунією, Швецією та Великою Британією підписали заяву про створення спільної коаліції для підготовки ВПС України з експлуатації та обслуговування F -16 винищувачів. Підписуючи заяву, Канада зобов’язується сприяти багатонаціональним зусиллям з підготовки українських пілотів, техніків і допоміжного персоналу для експлуатації та обслуговування винищувачів F-16.

Прем’єр-міністр Трюдо також оголосив про виділення Україні додаткової допомоги на кібербезпеку в розмірі 2,7 мільйона доларів для підтримки зусиль із протидії зловмисній кіберактивності в умовах зростання кіберризиків і загроз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є потужні домовленості: Зеленський вдячний Канаді за посилення воїнів бронетехнікою

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…