Головна News Іран та росія підписали угоди про поглиблення економічної співпраці

Іран та росія підписали угоди про поглиблення економічної співпраці

0

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Іран та росія поглиблюють свою економічну співпрацю. Представники обох країн у вівторок підписали чотири декларації про наміри поглиблення економічної співпраці, повідомили іранські державні ЗМІ та уряд рф, передає УНН.

Деталі

Співробітництво розширюватиметься, зокрема, в енергетичній сфері. Відповідно, Іран сподівається на інвестиції у нафтогазову галузь країни, яка постраждала від міжнародних санкцій.

Відповідно до повідомлень, також додатково обговорювалося впровадження російської платіжної системи «Мир». Через міжнародні санкції Іран і росія значною мірою виключені з міжнародних платежів. Бізнесменам часто доводиться привозити із собою великі суми готівки.

Додамо

Після вторгнення в Україну Захід запровадив санкції щодо росії, зокрема у фінансовій сфері. Багато фінансових установ було виключено з банківської комунікаційної мережі SWIFT.

Найбільші у світі оператори кредитних карток Visa і Mastercard призупинили свій бізнес у росії. Іран також постраждав після того, як країна потрапила під санкції у суперечці про свою ядерну програму.

Також Іран підтримує росію у війні в Україні. Ісламська Республіка поставила сотні дронів-камікадзе Shahed-136. Тегеран заперечує постачання.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…