Головна News Сенатори-демократи закликають Байдена використовувати 14 поправку, щоб уникнути дефолту за боргами

Сенатори-демократи закликають Байдена використовувати 14 поправку, щоб уникнути дефолту за боргами

0

КИЇВ. 19 травня. УНН. Група демократів у Сенаті США закликала президента Джо Байдена підготуватися до застосування 14-ї поправки Конституції США, щоб уникнути боргового дефолту у разі провалу переговорів із республіканцями, йдеться у листі. Про це УНН пише посилаючись на Reuters.

Деталі

На чолі з Берні Сандерсом, 11 законодавців заявили, що хоча вони цінують зусилля Байдена щодо укладання двопартійної угоди щодо підняття стелі боргу, республіканці в Конгресі «діяли несумлінно».

«Ми звертаємося до вас з наполегливим проханням підготуватися до виконання своїх повноважень відповідно до 14-ї поправки Конституції, в якій чітко сказано: «Обґрунтованість державного боргу Сполучених Штатів… не повинно бути під сумнівом», — написали вони Байдену.

«Використання цих повноважень дозволило б Сполученим Штатам продовжувати своєчасно і без затримок оплачувати свої рахунки, запобігаючи глобальній катастрофі», — заявили вони.

Додамо

Байден продовжує переговори зі спікером Палати представників Кевіном Маккарті під час його поїздки на саміт G7 до Японії цього тижня, напередодні дати 1 червня, коли міністерство фінансів США заявило, що в уряду можуть почати закінчуватися кошти, якщо стеля боргу не буде піднята.

Періодичне підняття ліміту запозичень федерального уряду дозволяє уряду оплачувати витрати, вже санкціоновані Конгресом.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…