Головна News Арабські країни, Іран і Туреччина засудили атаку по лікарні у Газі, де загинули сотні людей

Арабські країни, Іран і Туреччина засудили атаку по лікарні у Газі, де загинули сотні людей

0

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Арабські країни, Іран і Туреччина негайно засудили атаку по лікарні у Газі. Зокрема, Президент Туреччини Таїп Ердоган назвав цей напад “останнім прикладом атак Ізраїлю, які позбавлені основних людських цінностей”. Про це пише Reuters, передає УНН.

Цитата

“Удар по лікарні, в якій перебували жінки, діти та невинні цивільні особи, є останнім прикладом атак Ізраїлю, позбавлених найосновніших людських цінностей.

Я закликаю все людство вжити заходів, щоб зупинити цю безпрецедентну жорстокість у Газі”, — написав Ердоган на своїй сторінці у соціальних мереж X.

Додатково

Атаку на лікарню в секторі Газа також рішуче засудило Міністерство закордонних справ Ірану, де внаслідок удару загинули та були поранені сотні “беззбройних і беззахисних людей”, повідомили у вівторок іранські державні ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц застеріг “Хезболлу” та Іран від втручання в конфлікт Ізраїлю та ХАМАС

МЗС Йорданії оприлюднило заяву, де рішуче засудили цей напад, і наголосили на необхідності забезпечити міжнародний захист палестинського народу. Йорданія також закликала світ об’єднати зусилля, аби зупинити війну в Газі.

Прем’єр-міністр Палестини назвав це “жахливим злочином, геноцидом” і сказав, що країни, які підтримують Ізраїль, також несуть відповідальність.

Додатково

Водночас Ізраїль заявив, що не бере на себе відповідальність за атаку на лікарню в Газі. Більше того, за даними ізраїльських розвідників, за нападом на лікарню відповідає ісламістська терористична група. “Ісламський Джихад відповідальний за невдалий запуск ракети, яка влучила в лікарню в Газі”, — йдеться у повідомленні ізраїльської армії.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…