Головна News Байден дав свій прогноз щодо застосування ядерної зброї путіним. Пентагон готовий до такого сценарію

Байден дав свій прогноз щодо застосування ядерної зброї путіним. Пентагон готовий до такого сценарію

0

Джо Байден

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Президент США Джо Байден вважає, що російський диктатор володимир путін не застосує ядерної зброї. Про це американський лідер заявив в інтерв’ю телеканалу CNN, пише УНН.

Цитата

“Я не думаю, що він це зробить”, – сказав Байден, відповідаючи на запитання про те, чи буде російський дикатор використовувати тактичну ядерну зброю.

“Я думаю, що він безвідповідально говорить про це, ідея про те, що світовий лідер однієї з найбільших ядерних держав світу говорить, що він може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні”, – додав Байден.

Деталі

За словами американського президента, навіть погрози путіна чинять дестабілізуючий вплив, і попередив про можливі помилки в судженнях, які можуть послідувати за ними.

“Я веду до того, що це може призвести до жахливих наслідків. І не тому, що хтось має намір перетворити це на світову війну або щось на кшталт цього, просто після застосування ядерної зброї, помилки, які можуть бути зроблені, прорахунки, хто знає, що може статися”, – сказав він.

“Він не може безкарно продовжувати говорити про застосування тактичної ядерної зброї, як ніби це раціональний вчинок. Помилки трапляються. І прорахунок може статися, ніхто не може бути впевнений, що станеться, і може закінчитися Армагеддоном”, – додав Байден пізніше.

Президент не став говорити, який вигляд матиме відповідь США, якщо путін виконає свої ядерні погрози. Але він сказав, що американське оборонне відомство завчасно розробило варіанти дій на випадок, якщо цей сценарій здійсниться.

“Яка “червона межа” для Сполучених Штатів і НАТО, і чи дали ви вказівку Пентагону та іншим відомствам розробити заходи у відповідь, якщо він застосує тактичну ядерну зброю або розбомбить Запорізьку атомну електростанцію в Україні, чи щось на кшталт цього?” – запитав ведучий.

“Це обговорювалося, але я не буду про це розмірковувати. З мого боку було б безвідповідально говорити про те, що ми будемо або не будемо робити”, – сказав Байден.

“А ви просили Пентагон обіграти це?” – запитав інтерв’юер.

“Пентагон не потрібно було просити”, – відповів Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон вважає, що путін ще не ухвалив рішення про застосування ядерної зброї

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…