Головна News У Великій Британії заарештували бізнесмена, який допомагав Дерипасці обходити санкції США

У Великій Британії заарештували бізнесмена, який допомагав Дерипасці обходити санкції США

0

Олег Дерипаска

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Британського бізнесмена Грема Бонема-Картера заарештували за звинуваченням США у змові з метою порушення санкцій, накладених на російського олігарха Олега Дерипаску. Про це у вівторок повідомила прокуратура, пише УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

Як зазначили, Бонем-Картера заарештували у Великій Британії. Федеральні прокурори в Манхеттені заявили, що добиватимуться його екстрадиції. Також вони повідомили, що Бонем-Картер платив за американську нерухомість, яка належить Дерипасці, і намагався вивезти із США за кордон твори мистецтва, які придбав алюмінієвий магнат.

Після запиту США про екстрадицію Бонем-Картер з’явився в лондонський суд і був звільнений під умовну заставу, повідомили у Національному агентстві боротьби зі злочинністю Великої Британії.

Російський мільярдер Дерипаска був одним із 20-ти російських олігархів та державних посадовців, якого Вашингтон вніс до чорного списку у 2018 році через імовірне втручання росії в американські вибори 2016 року.

Минулого місяця Міністерство юстиції звинуватило Дерипаску в порушенні санкцій. Прокурори заявили, що приблизно з 2003 року Бонем-Картер працював на підприємства, контрольовані Дерипаскою,  і керував його житловою нерухомістю у Великій Британії та Європі.

Прокурори заявили, що у 2021 році Бонем-Картер переказав трохи більше ніж 1 мільйон доларів з російського банківського рахунку компанії, яку він контролював від імені Дерипаски, на нью-йоркський банківський рахунок компанії Gracetown, Inc, яка керує житловою нерухомістю Дерипаски у США.

За словами обвинувачів, ці платежі призначалися для оплати утримання двох житлових об’єктів Дерипаски у Нью-Йорку та одного у Вашингтоні, округ Колумбія, які він придбав із 2005 по 2008 рік.

Бонем-Картер також намагався в 2021 році перевезти до Лондона витвори мистецтва, куплені Дерипаскою у нью-йоркському аукціонному домі. Він збрехав аукціонному дому, що ці витвори мистецтва не належать Дерипасці, заявили прокурори.

Нагадаємо

Раніше Державне бюро розслідувань повідомило, що зупинило постачання в рф підприємством російського олігарха Олега Дерипаски компонентів, які можуть використовуватися в ракетобудуванні.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…