Головна News Блінкен закликав Конгрес терміново виділити додаткове фінансування для України

Блінкен закликав Конгрес терміново виділити додаткове фінансування для України

0

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Конгрес терміново виділити додаткове фінансування для України, запит на яке зробив президент Сполучених Штатів Джо Байден. Про це він заявив під час брифінгу 15 серпня, пише УНН.

Цитата

“Наступного тижня ми відзначатимемо півтора року повномасштабного вторгнення росії – півтора року бомбардувань українських шкіл та лікарень, використання як зброї продовольства та палива, вбивств та поранень тисяч українців та навіть викрадення українських дітей. Стільки ж часу народ України демонстрував неабияку мужність та стійкість. Сполучені Штати, десятки інших країн продовжуватимуть підтримувати їх доти, доки в Україні не буде встановлено справедливого та міцного миру”, – зазначив Держсекретар США.

“Минулого тижня президент Байден зробив запит до Конгресу на 24,1 мільярда доларів, щоб виконати цю обіцянку і продовжувати підтримувати безпеку України, її економічні та гуманітарні потреби, а також допомагати іншим країнам, які зазнають наслідків війни з росією. Я закликаю Конгрес ухвалити цей закон про фінансування – додаткове фінансування, вибачте мені – негайно”, – сказав Блінкен.

Нагадаємо

10 серпня Байден попросив у Конгресу США 24 млрд доларів на у тому числі допомогу Україні.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…