Головна News Чехія завершила ратифікацію оборонної угоди із США

Чехія завершила ратифікацію оборонної угоди із США

0

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Чеська Республіка ратифікувала оборонний договір із США, який спрощує розміщення американських військ на її території, передає УНН з посиланням на АР.

Деталі

Чеська Республіка сьогодні завершила ратифікацію оборонного договору зі Сполученими Штатами, який поглиблює військову співпрацю та полегшує розгортання американських військ на чеській території.

Підпис прем’єр-міністра Чехії Петра Фіали став останнім кроком у процесі ратифікації Угоди про співпрацю в галузі оборони, яка була схвалена обома палатами парламенту в липні та президентом Петром Павелом 1 серпня.

Документ встановлює правові рамки для можливого розміщення американських військ на території країни на час російської агресії проти України.

Доповнення

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова підписала договір разом із міністром оборони США Ллойдом Остіном у Вашингтоні, округ Колумбія, 23 травня. США мають подібні угоди з 24 іншими членами НАТО, включаючи Польщу, Словаччину, Угорщину, Литву, Латвію, Естонію, Румунію та Болгарію, які утворюють східний фланг альянсу.

Будь-яке розгортання американських сил все одно потребуватиме схвалення чеського уряду та парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активи підсанкційних росіян на суму більш як 14 млрд грн заморозили у Чехії

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…