Головна News Британська поліція отримала більше повноважень проти демонстрантів

Британська поліція отримала більше повноважень проти демонстрантів

0

КИЇВ. 3 липня. УНН. У Великобританії активістів, які блокують будівництва чи дороги, створюючи перешкоди для автомобілістів, поліція тепер має право примусово переміщати в рамках боротьби з “підривом з боку егоїстичної меншості”, передає УНН з посиланням на Еuronews.

Деталі

У Великій Британії набули чинності нові та розширені повноваження поліції, включно із заходами, спрямованими проти активістів, які своїми протестами блокують рух транспорту і великі будівельні роботи.

Влада неодноразово засуджувала екологічні групи, зокрема Just Stop Oil і Extinction Rebellion, які намагаються привернути увагу громадськості до актуальності проблеми зміни клімату, влаштовуючи численні гучні акції протесту на найжвавіших магістралях і дорогах.

Їхні протести останніми роками часто спричиняли серйозні перешкоди для автомобілістів. Відтепер поліція має право примусово переміщати статичні демонстрації.

Критики стверджують, що посилення законів порушує право на протест, але британські офіційні особи кажуть, що ці заходи необхідні, щоб зупинити “підрив з боку егоїстичної меншості”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація у Франції стала спокійнішою після п’яти ночей заворушень, вночі 78 затриманих

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…