Головна News сергій шойгу вперше прокоментував заколот пвк “вагнера”

сергій шойгу вперше прокоментував заколот пвк “вагнера”

0

КИЇВ. 3 липня. УНН. міністр оборони рф сергій шойгу вперше прокоментував заколот пвк “вагнера” і назвав дії євгена пригожина спробою дестабілізувати обстановку в росії. Про це повідомляє УНН.

Цитата

“Йдеться про спробу 23-25 червня дестабілізувати обстановку в росії. Ці плани провалилися насамперед тому, що особовий склад збройних сил виявив вірність присязі та військовому обов’язку”, – сказав він на селекторній нараді із керівним складом збройних сил росії.

Міністр оборони заявив, що провокація голови пвк “вагнер” нібито не вплинула на дії угруповань військ. За його словами, бійці продовжили вирішувати покладені на них завдання.

Доповнення

Генпрокуратура рф 23 червня оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника пвк “вагнер” євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк “вагнер”, завданий міноборони росії, і повідомив, що разом із бійцями піде “розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня”. Міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності.

Після заяв “ми хочемо герасимова і шойгу” і дня “походу на москву” пригожин відмовився від таких планів, заявивши, що “розвертає колони”.

У кремлі водночас заявили про якісь домовленості, що кримінальну справу стосовно пригожина нібито закриють, а сам він “піде в білорусь”. Про угоду оголосили після переговорів пригожина і білоруського правителя олександра лукашенка.

27 червня літак пригожина сів у білорусі. Того ж дня в росії заявили про закриття справи пригожина.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…