Головна News «вагнерівці» під час бунту дійшли до військової бази із ядерною зброєю – Буданов

«вагнерівці» під час бунту дійшли до військової бази із ядерною зброєю – Буданов

0

Кирило Буданов

КИЇВ. 11 липня. УНН. Частина бойовиків пвк “вагнер” під час бунту в росії у червні, дійшли до військової бази “воронєж-45”, де зберігається ядерна зброя. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю Reuters, пише УНН.

Деталі

За його словами, вони дійшли до ядерної бази і мали намір забрати невеликі ядерні пристрої радянських часів, щоб “підняти ставки” у своєму заколоті.

“Тому що, якщо ви готові воювати до останнього, то це один з об’єктів, який значно підвищує ставки”, – сказав Буданов.

Єдиним бар’єром між бійцями “вагнера” і ядерною зброєю, за словами Буданова, були двері до ядерного сховища.

“Двері сховища були зачинені, і вони не потрапили до технічної секції”, – сказав він.

Буданов не надав доказів для свого твердження і відмовився повідомити, які дискусії, якщо такі були, відбувалися зі Сполученими Штатами та іншими союзниками з приводу цього інциденту. Він також не сказав, чому бійці згодом відступили.

Доповнення

Джерело, близьке до кремля і пов’язане з військовими, підтвердило Reuters частину розповіді Буданова. “вагнерівцям” “вдалося потрапити в район підвищеної небезпеки, в результаті чого американці розхвилювалися, оскільки там зберігаються ядерні боєприпаси”, – повідомило це джерело, не уточнюючи подробиць.

В свою чергу, американські офіційні особи висловили сумніви щодо цього звіту. У відповідь на питання про те, чи досягли сили вагнера бази і чи намагалися вони отримати ядерну зброю, речник Ради національної безпеки Білого дому Адам Ходж сказав: “Ми не можемо підтвердити цей звіт. У нас не було жодних ознак того, що ядерна зброя або матеріали перебувають під загрозою”.

Нагадаємо

Військовий рух українців і кримських татар «Атеш» 24 червня заявили, що вагнерівці готувалися захопити російські ядерні склади. Зокрема, ці склади розмішувалися у місті борисоглєбськ у воронезькій області країни-агресорки.

У цьому місті розташоване сховище ядерної зброї, відоме як “375 об’єкт С”, що належить 12-му управлінню міністерства оборони рф.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…