Головна News Військові росії обговорювали сценарії ядерного удару по Німеччині напередодні війни в Україні – Spiegel

Військові росії обговорювали сценарії ядерного удару по Німеччині напередодні війни в Україні – Spiegel

0

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Наприкінці минулого року західні спецслужби перехопили повідомлення вмф рф, де обговорювався сценарій ядерного удару по Німеччині. Про це повідомила німецьке видання Spiegel, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що під час проведення росіянами маневру на Балтійському морі наприкінці 2021 року західні спецслужби перехопили радіоповідомлення вмф рф, де обговорювалися сценарії ядерного удару по Німеччині. За даними ЗМІ, у перехопленні йшлося про ядерні удари із зазначенням трьох цілей: Берлін, авіабаза США в Рамштайні та авіабаза Бюхель, де американці зберігають ядерну зброю.

Експерти з безпеки, оцінюючи радіоповідомлення, дійшли до двох пояснень. Деякі з них припускають, що використання ядерної зброї зазвичай обговорювалося та відпрацьовувалося на військових навчаннях, що також траплялося під час маневрів НАТО. На думку інших експертів, російські військові знали про прослуховування і навмисно назвали цілі, щоб залякати Захід.

Видання також наводить дані соціального опитування Civey, згідно з яким 51% німців стурбовані можливістю початку ядерної війни, 57% – побоюються ядерного удару росії по Україні, і 37% – по Німеччині.

Нагадаємо

За даними Politico, Сполучені Штати вирішили прискорити розгортання на базах НАТО в Європі більш точної версії своєї основної ядерної бомби B61-12.

Такий крок передбачає заміну старої зброї на складах в Європі, щоб у разі посилення напруги з боку рф, її можна було застосувати. 

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…