Головна News В Індонезії знесуть футбольний стадіон, де в тисняві загинули 133 особи

В Індонезії знесуть футбольний стадіон, де в тисняві загинули 133 особи

0

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Індонезійський футбольний стадіон, де в результаті тисняви ​​загинули 133 людини, буде знесено та відновлено, заявив у вівторок президент Джоко Відодо, передає УНН з посиланням на заяву ФІФА.

Раніше

Після того, як уболівальники вибігли на поле наприкінці матчу ліги між «Аремою» та суперником «Персеба Сурабая», поліція застосувала сльозогінний газ на переповнених трибунах, викликавши тисняву.

Понад 40 дітей були серед убитих.

Деталі

Голова ФІФА Джанні Інфантіно зустрівся з Відодо в столиці Джакарті, трохи більше ніж через два тижні після трагедії та за рік до чемпіонату світу серед юнаків до 20 років, який має пройти в країні. Молодіжний турнір планується провести у травні-червні 2023 року у кількох містах архіпелагу.

“Стадіон Канжурухан у Маланзі ми знесемо і відновимо відповідно до стандартів ФІФА”, – сказав Відодо журналістам.

Він зауважив, що новий стадіон матиме “відповідні умови, які зможуть забезпечити безпеку як гравців, так і вболівальників”.

“Ми реформуємо та трансформуємо футбол у цій країні”, – додав Інфантіно.

Він додав, що основна увага приділятиметься покращенню роботи стадіонів та поведінки вболівальників, а також створенню футбольних програм у школах.

“Ми привеземо наших експертів, ми допомагатимемо та інвестуватимемо, і ми подбаємо про те, щоб Індонезія сяяла на світовій футбольній арені”.

Додамо

Представники ФІФА та Азіатської футбольної конфедерації перебували в Джакарті з минулого тижня, щоб розслідувати трагедію разом з національною футбольною федерацією та урядом.

Відодо призупинив усі футбольні матчі до завершення розслідування та наказав провести перевірку безпеки всіх стадіонів.

Слідча група закликала голову футбольної асоціації країни та всіх членів її виконавчого комітету піти у відставку.

Серед шести осіб, яких звинувачено в трагедії, троє поліцейських.

Також було виявлено, що зникли понад три години відеозапису з камер відеоспостереження в головному вестибюлі та на парковці стадіону.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…