Головна News Єврокомісія працює над допомогою Україні у близько 1,5 млрд євро щомісяця 2023 року

Єврокомісія працює над допомогою Україні у близько 1,5 млрд євро щомісяця 2023 року

0

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Єврокомісія працює над тим, щоб надавати Україні близько 1,5 млрд євро бюджетної підтримки щомісяця 2023 року. Про це пише Politico із посиланням на європейських чиновників, знайомих із обговоренням, передає УНН.

Деталі

Комісія обговорює з міністерствами фінансів країн ЄС, як можна було б надати підтримку. Чиновники додали, що загальна сума, а також частка грантів чи позик все ще обговорюються.

Пропозиції можуть надійти вже наступного тижня або напередодні конференції з відновлення України у Берліні 25 жовтня, організованої Німеччиною, яка головує у G7, та Єврокомісією.

Цитата

“Надання короткострокової допомоги у вигляді макрофінансової допомоги Україні досі здійснювалося на разовій основі. З огляду на постійну потребу у допомозі, можна було б розглянути більш структуроване рішення для більш високого ступеня передбачуваності, і я старанно працюю з країнами ЄС над рішенням, яке дозволить нам мати більш структуровану, передбачувану та автоматизовану підтримку принаймні наступного року”, – заявив у понеділок на конференції в Брюсселі єврокомісар з бюджету Йоганнес Хан.

Нагадаємо

Уособлює собою жорстокість та терор: голова Єврокомісії відреагувала на ранкову атаку рашистів на українські міста.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…