Головна News Гонконг пропонує нову візу для залучення талантів

Гонконг пропонує нову візу для залучення талантів

0

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Лідер Гонконгу оприлюднив нову візову схему для залучення світових талантів. Місто прагне зупинити brain drain (відтік мізків – ред), який поставив під загрозу його статус міжнародного фінансового центру, передає УНН з посиланням на АР.

Деталі

Лідер Гонконгу Джон Лі сказав, що нова схема Top Talent Pass дозволить тим, хто отримує річний оклад у розмірі 2,5 мільйона гонконгських доларів (318 472 доларів США) або вище, а також випускникам найкращих університетів світу працювати чи використовувати можливості у місті протягом двох років.

Прагнення залучити таланти в Гонконг пов’язане з тим, що за останні роки сотні тисяч жителів залишили місто через політичні репресії, що продовжуються, і обмеження свобод після введення в дію жорсткого закону про національну безпеку, а також суворого в’їзду у зв’язку з COVID-19.

За словами Лі, за останні два роки робоча сила міста скоротилася приблизно на 140 тисяч осіб.

Він також оголосив про безліч пропозицій, включаючи податкові пільги та пом’якшення заходів щодо найму іноземців, для підвищення конкурентоспроможності міста після того, як обмеження, введені через коронавірус, підірвали місцеву економіку та відлякали професіоналів.

Іноземні покупці нового житла можуть отримати часткове відшкодування гербового збору – податку, що стягується з купівлі нерухомості – за першої купівлі житлової нерухомості, коли покупці стають постійними жителями.

Також буде оптимізовано процеси для компаній, які наймають іноземців за певними професіями, і планується створити нову цільову групу для розробки стратегій найму та підтримки новачкам.

Щоб задовольнити зростаючий попит на житло на найдорожчому ринку нерухомості у світі, Лі пообіцяв надати достатньо землі для будівництва 72 тисяч приватних житлових квартир протягом наступних п’яти років.

Він також сказав, що уряд прискорить розвиток державного житла, впровадивши простіші планування, щоб скоротити час очікування для заявників, які в даний час чекають в середньому шість років, щоб отримати квартиру.

Контекст

Лі, колишній глава служби безпеки, обраний Пекіном для керівництва Гонконгом, перебуває під тиском, щоб перетворити місто на головний діловий та фінансовий центр, після того, як відтік жителів викликав побоювання, що таланти продовжать їхати в конкуруючі міста, такі як Сінгапур та Дубай. Він прагне щороку набирати до міста 35 000 кваліфікованих робітників.

Згідно з державною статистикою за серпень, населення міста в середині 2022 року скоротилося на 1,6% порівняно з минулим роком, зменшившись на 113 200 мешканців.

Сінгапур випередив Гонконг у рейтингу світових фінансових центрів минулого місяця, а в серпні оголосив про нову візу, яка дозволяє кваліфікованим, високооплачуваним іноземним талантам працювати в кількох фірмах одночасно, а не тільки в одного роботодавця.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…