Головна News Демократи у Сенаті США заблокували законопроєкт про допомогу Ізраїлю окремо від України – ЗМІ

Демократи у Сенаті США заблокували законопроєкт про допомогу Ізраїлю окремо від України – ЗМІ

0

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Демократи в Сенаті США заблокували спробу республіканців отримати швидке схвалення законопроекту про надання екстреної допомоги Ізраїлю, який був прийнятий Палатою представників минулого тижня, але який не передбачає допомоги у війні України проти росії, передає УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

Сенатор-республіканець Роджер Маршалл сказав: «Час має важливе значення, і вкрай важливо, щоб Сенат не відкладав доставку цієї надзвичайно важливої допомоги Ізраїлю ні на один день», — сказав він.

Демократи заперечували, наголошуючи на важливості надання допомоги Україні, а також Ізраїлю, на додаток до гуманітарної допомоги, фінансування охорони кордону та грошей для відсічі Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні, про що йдеться у запиті на фінансування у розмірі 106 мільярдів доларів, надісланому президентом Джо Байденом Конгрес минулого місяця.

Додамо

Законопроект Палати представників передбачає надання Ізраїлю 14,3 мільярдів доларів у відповідь на смертоносний напад ісламістських бойовиків ХАМАС 7 жовтня, але також скорочує таку ж суму грошей з IRS. Кошти включатимуть 4 мільярди доларів на закупівлю ізраїльських оборонних систем Iron Dome і David’s Sling для протидії ракетам малої дальності, а також деякі передачі обладнання зі складів США.

«Наші союзники в Україні можуть дозволити собі затримку не більше, ніж наші союзники в Ізраїлі», — сказала сенатор Петті Мюррей, яка головує в Комітеті Сенату з асигнувань.

Голосування в Палаті представників проходило переважно за партійною лінією. Демократи назвали запропоноване скорочення IRS політично вмотивованою «таблеткою отрути», яка призведе до збільшення дефіциту бюджету США через скорочення збору податків. Вони також заявили, що важливо продовжувати підтримувати Україну.

Щоб стати законом, закон має бути прийнятий підконтрольним демократам Сенатом, а також Палатою представників, більшість у якій становлять республіканці, і бути підписаним Байденом, демократом. Білий дім заявив, що Байден накладе вето на законопроект Палати представників.

Лідери Сенату пишуть власний законопроект про додаткове фінансування і сподіваються представити його вже цього тижня.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…