Головна News У Фінляндії арештували нерухомість російського бізнесмена, пов’язаного з оборонним сектором рф

У Фінляндії арештували нерухомість російського бізнесмена, пов’язаного з оборонним сектором рф

0

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Правоохоронні органи Фінляндії наклали арешт на нерухомість російського бізнесмена бориса альошина, який є фігурантом санкційного списку ЄС і пов’язаний з російською оборонною промисловістю. Про це повідомляє Yle, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що арешт був накладений на вимогу Міністерства закордонних справ Фінляндії у вересні.

Згідно з рішенням судового пристава, в альошина конфіскували дві сусідні ділянки з нерухомістю загальною вартістю понад 2,5 мільйона євро поблизу міста Лонгвік.

Основним об’єктом нерухомості є ділянка Skogshydda площею близько 1,6 га, яка розташована на берегу моря. Згідно з даними земельного кадастру, у 2018 році олігарх заплатив за неї 2,3 мільйона євро.

Через два роки Міністерство оборони надало альошину дозвіл на купівлю прилеглої ділянки за 250 000 євро.

У червні минулого року Рада ЄС додала 68-річного бізнесмена і вченого альошина до санкційного списку через війну рф проти України.

альошин, який проживає в москві, серед іншого, працює у кількох компаніях, пов’язаних з російською військовою промисловістю.

Зокрема, він є науково-технічним радником генерального директора російської державної авіаційної компанії «Об’єднана авіабудівна корпорація». Дочірні компанії групи виробляють винищувачі “МіГ” та «Сухой», які використовуються російськими військовими.

альошин також обіймає посаду голови правління групи компаній «Кронштадт», яка виробляє, серед іншого, безпілотники «Оріон», які також використовуються російськими військовими.

У 2003-2004 роках альошин також обіймав посаду віцепрем’єр-міністра з питань промислової політики в уряді рф михайла касьянова.

Влітку 2020 року альошин надіслав фінському Міністерству оборони заявку на дозвіл купівлі ділянки. У ній йдеться, що бізнесмен проводив відпустки в цих місцях, де любив переважно рибалити.

Згідно з рішенням судового виконавця, нерухомість, яка належить альошину, не може бути передана в іпотеку або відчужена без дозволу судового виконавця. Крім того, Управління викупу заборонило передавати іпотечні документи на землю, що перебуває у його власності, іншим органам, окрім органів викупу.

Нагадаємо

30 жовтня у Франції затримали російського мільярдера, співзасновника консорціуму “Альфа-групп” Олексія Кузьмічева.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…