Головна News “Жодної видимої посмішки”: Блінкен зустрівся з міністром закордонних справ Китаю

“Жодної видимої посмішки”: Блінкен зустрівся з міністром закордонних справ Китаю

0

КИЇВ. 18 червня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Пекіна вже зустрівся з міністром закордонних справ Китаю Цінь Ганом. Про це повідомляє УНН з посиланням на твіт кореспондента Bloomberg Ієна Марлоу у неділю.

Деталі

“Блінкен зустрічається з міністром закордонних справ Цінь Ганом. Жодної видимої посмішки. Вони обмінялися кількома приємними словами про політ Блінкена, а потім сіли один навпроти одного. Пресу вигнали ще до того, як вони щось сказали”, – написав Марлоу у Twitter.

Офіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн написала у Twitter: “Сподіваюся, що ця зустріч допоможе повернути китайсько-американські відносини до того, про що обидва президенти домовилися на Балі”.

Доповнення

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Пекіна в неділю, ставши першим високопоставленим американським дипломатом, який відвідав Китай за п’ять років, на тлі холодних двосторонніх зв’язків і туманних перспектив будь-якого прориву в довгому списку суперечок між двома найбільшими економіками світу.

Раніше міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган під час телефонної розмови із держсекретарем США Ентоні Блінкеном казав, що Сполучені Штати повинні припинити втручання у справи країни.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…