Головна News В офісі Омбудсмена заявили про 240 випадків вилучення дітей з родин українських біженців у Європі

В офісі Омбудсмена заявили про 240 випадків вилучення дітей з родин українських біженців у Європі

0

КИЇВ. 18 червня. УНН. Наразі відомо про 240 випадків вилучення дітей з родин українських біженців у європейських країнах. Про це розповіла представниця омбудсмена з прав дітей, сім’ї, молоді та спорту Ірина Суслова в інтерв’ю Радіо Свобода, пише УНН.

Цитата

“Через відмінності у законодавстві, у європейських країнах трапляються випадки, так би мовити, відібрання дитини у людей, з якими вона перебуває. Станом на зараз таких випадків зафіксовано 240.

Для прикладу, це можуть бути історії, коли мама була змушена залишитись на роботі в Україні, а в евакуацію відправила бабусю зі своєю дитиною. Бабуся не має ніякої довіреності на представлення інтересів і не вважається за європейським законодавством родичкою цій дитині”, – заявила вона.

За її словами, таким чином соціальні служби можуть задіяти поліцію і вилучити дитину із сім’ї.

Також Суслова заявила про недопрацювання з боку України стосовно цієї проблеми.

“Тому що ми мали повідомити людей, сказати: “Друзі, є закон, він передбачає, що, наприклад, у Німеччині ви маєте зробити ось такі процедури”. Чи що не може бути в Італії або Франції опікуном людина, яка досягла 65-річного віку. Офіс уповноваженого намагається слідкувати за цією історією, моніторити ситуацію, надавати правову допомогу жінкам або сім’ям, які опинилися в такій ситуації”, – заявила Суслова.

Вона додала, що родичі дітей, яких забрали європейські соціальні служби, мають обов’язково звернутися до консульського відділу і поінформувати їх, також вони можуть звернутися до Офісу уповноваженого з прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 300 дітей окупанти депортують з Бердянська до рф

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…