Головна News Заворушення у Франції: понад 1 000 обвинувальних вироків, 600 осіб ув’язнено 

Заворушення у Франції: понад 1 000 обвинувальних вироків, 600 осіб ув’язнено 

0

КИЇВ. 19 липня. УНН. Понад 1000 людей були засуджені за заворушення, які відбулися у французькому місті Нантер в кінці червня, після того, як підліток був убитий поліцейським. Також 600 людей були ув’язнені, повідомляє Le Figaro, передає УНН.

Деталі

Загалом було винесено 1278 судових рішень, з яких 95% були обвинувальними. Справи 1300 осіб були передані до прокуратури, а 905 осіб постали перед судом негайно.

1056 осіб було засуджено до позбавлення волі, у тому числі 742 особи із середнім терміном ув’язнення 8,2 місяці. На сьогодні 600 осіб перебувають у в’язниці.

Доповнення

Також судові справи будуть порушуватись проти батьків підлітків, які брали участь у заворушеннях, повідомив міністр юстиції Франції Ерік Дюпон-Моретті.

“Мова не йде про покарання матері, яка працює ночами та виховує свою дитину сама. Систематизація ніколи не приносить користі, потрібно розглядати кожен випадок окремо”, – сказав Ерік Дюпон-Моретті.

Нагадаємо

Протести та заворушення спалахнули у Нантері наприкінці червня, у західному передмісті Парижа, уночі після того, як поліцейський напередодні застрелив 17-річного хлопця, який не зупинився за наказом дорожньої поліції. 

За даними France Info, за тиждень заворушень по Франції затримано понад 3000 осіб, 570 були притягнуті до відповідальності. По всій країні було мобілізовано 45 тис. жандармів і поліцейських.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…