Головна News Північна Корея запустила дві балістичні ракети в напрямку Японії

Північна Корея запустила дві балістичні ракети в напрямку Японії

0

КИЇВ.19 липня. УНН. Північна Корея запустила дві балістичні ракети у середу вранці. Це сталося за кілька годин після того, як американський підводний човен з балістичними ракетами прибув у порт Південної Кореї вперше за чотири десятиліття. Про новину пише агентство Reuters, пише УНН.

Деталі

За словами міністерства оборони Японії, обидві ракети впали за межами виключної економічної зони Японії.
Водночас об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї закликав Північну Корею припинити такі запуски.

Цитата

«Ми рішуче засуджуємо послідовні запуски балістичних ракет Північною Кореєю як серйозні провокаційні дії, які підривають мир і стабільність на Корейському півострові, а також міжнародне співтовариство, і є явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН», — йдеться в заяві комітету.

Доповнення

Збройні сили США заявили, що знають про запуски ракет і тісно консультуються зі своїми союзниками та партнерами.

Схоже, що запуски не становлять безпосередньої загрози для Сполучених Штатів або їхніх союзників, але ці події підкреслюють дестабілізуючий вплив програми незаконної зброї Північної Кореї. Про це йдеться у заяві Індійсько-тихоокеанського командування США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готові обговорити з КНДР ядерну безпеку

Як повідомив міністр оборони Японії Ясуказу Хамада, перша ракета досягла висоти 50 км і покрила радіус дії 550 км, тоді як друга піднялася на 50 км і пролетіла 600 км.

Японія висловила протест проти пусків ракет дипломатичними каналами.

Контекст

Обстріл відбувся майже через тиждень після випробувань Північною Кореєю своєї останньої міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-18, запуск якої Пхеньян назвав попередженням для Сполучених Штатів та інших супротивників.

Нагадаємо, у вівторок американський солдат, якому загрожує дисциплінарне стягнення, втік через міжкорейський кордон до Північної Кореї. Вважається, що солдат перебуває під вартою в Північній Кореї. Про це заявив Вашингтон.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…