Головна News Зернова угода допомогла відвернути від крайньої бідності близько 100 млн людей – ООН

Зернова угода допомогла відвернути від крайньої бідності близько 100 млн людей – ООН

0

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік заявив, що зернова угода, підписана у Стамбулі, опосередковано допомогла відвернути від крайньої бідності близько 100 млн людей. Про це інформує УНН, посилаючись на сайт ООН.

Цитата

“Відновлення експорту істотно сприяло зниженню цін на пшеницю та інші товари. Продовольчий індекс ФАО знижується 7 місяців поспіль. Згідно з нашими оцінками, заснованими на моделі Світового банку, зниження цін на основні продукти харчування опосередковано допомогло близько 100 мільйонам людей уникнути крайньої бідності”, – йдеться в повідомленні.

Деталі

За словами речника, генеральний секретар висловив підтримку поновленню та повній реалізації Чорноморської зернової ініціативи, а також повній реалізації угоди, підписаної з рф.

ООН закликало сторони сприяти поновленню угоди, термін дії якої закінчується 19 листопада.

Нагадаємо

22 липня Україна, ООН, Туреччина та росія підписали угоду (Україна і рф окремо) щодо безпечного проходу суден через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які було заблоковано після вторгнення рф 24 лютого.

Повідомляється, що за час дії “зернової ініціативи” з українських портів експортували 9,1 млн тонн агропродукції. Так, 28 жовтня з України вийшло шість суден з українською агропродукцією.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…