Головна News З КНДР до росії вирушив поїзд після заяви США про постачання боєприпасів – Reuters

З КНДР до росії вирушив поїзд після заяви США про постачання боєприпасів – Reuters

0

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Поїзд перетнув кордон з Північної Кореї в росію в п’ятницю, через два дні після того, як США заявили, що у них є інформація, що свідчить про те, що Пхеньян таємно постачає росії артилерійські снаряди для її війни в Україні. Про це повідомляє Reuters із посиланням на аналітичний центр 38 North, передає УНН.

Проект 38 North, який стежить за розвитком подій у Північній Кореї, заявив, що такий рух поїздів спостерігається на маршруті вперше за кілька років, хоча російська ветеринарна служба повідомила у середу, що поїзд перетнув кордон до Північної Кореї з кіньми.

Цитата

«За знімками неможливо визначити призначення поїзда, але перетин відбувається на тлі повідомлень про продаж зброї з Північної Кореї до росії та загального очікування поновлення торгівлі між двома країнами», — йдеться у повідомленні 38 North.

Деталі

У повідомленні йдеться, що о 10:24 за місцевим часом на корейському боці кордону було видно поїзд із трьох закритих вагонів, а до 13:10 за місцевим часом він опинився в росії за локомотивом, приблизно за 200 метрів від кінця залізничного мосту.

О 14:29 локомотив і три вагони було видно на коліях російської станції Хасан, приблизно за 2 км від кордону, а три менші криті вагони або, можливо, контейнери на платформах були розміщені вздовж поїзда, що тільки що прибув, на сусідніх коліях.

“Не вдалося визначити, чи здійснювалася передача матеріалу, і місце стоянки цих поїздів могло бути не пов’язане”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Північна Корея закрила 800-метровий Міст дружби Туманган (корейсько-російський міст дружби), єдине наземне сполучення між країнами у лютому 2020 року під час пандемії COVID-19.

Доповнення

2 листопада США звинуватили Північну Корею в таємній поставці росії значної кількості артилерійських снарядів і приховування поставок, створюючи враження, що боєприпаси вирушають до країн Близького Сходу або Північної Африки, згідно з нещодавно розсекреченим розвідданим.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…