Головна News Китай відповів на плани путіна розмістити ядерну зброю у білорусі: нагадав про обіцянку щодо запобігання ядерній війні

Китай відповів на плани путіна розмістити ядерну зброю у білорусі: нагадав про обіцянку щодо запобігання ядерній війні

0

КИЇВ. 27 березня. УНН. Китай у понеділок закликав до “дипломатичних зусиль” щодо мирного врегулювання “української кризи” після того, як росія оголосила про свої плани розмістити тактичну ядерну зброю у білорусі. При цьому Пекін нагадав, що 5 держав, що володіють ядерною зброєю, у січні 2022 року виступили зі спільною заявою щодо запобігання ядерній війні, повідомляє УНН з посиланням на Anadolu.

Цитата

“У ситуації, що склалася, відповідні сторони повинні зосередити дипломатичні зусилля на мирному врегулюванні української кризи і об’єднати зусилля для припинення напруженості”, – заявила журналістам у Пекіні прес-секретар міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін.

Згідно з заявою, зробленою минулої суботи президентом рф володимиром путіним, росія завершить будівництво спеціального сховища тактичної ядерної зброї в сусідній білорусі.

Однак Мао нагадала, що “у січні 2022 року п’ять ядерних держав виступили із спільною заявою про запобігання ядерній війні”, повідомляє китайська щоденна газета Global Times.

Нагадаємо

У США поки не бачать ознак виконання путіним обіцянки розмістити ядерну зброю в білорусі.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…