Головна News Китай звинуватив США у “залякуванні новими незаконними” санкціями

Китай звинуватив США у “залякуванні новими незаконними” санкціями

0

КИЇВ. 28 лютого. УНН. У понеділок Китай звинуватив США у “подвійних стандартах” при введенні так званих “незаконних” санкцій щодо китайських компаній у рамках дій США проти російської групи Вагнера та пов’язаних з нею компаній та окремих осіб, передає УНН з посиланням на АР.

Деталі

Санкції “не мають підстав у міжнародному праві чи санкції Ради Безпеки і є типовими незаконними односторонніми санкціями та юрисдикцією довгих рук”, заявила офіційний представник МЗС Мао Нін на щоденному брифінгу.

Каральні заходи “завдали серйозних збитків інтересам Китаю”, і Китай “рішуче відкидає це і шкодує про це і подав серйозні скарги американській стороні”, – сказала Мао.

“У той час як США активізували свої зусилля щодо відправки зброї однієї зі сторін конфлікту, що призвело до нескінченної війни, вони часто розповсюджували неправдиву інформацію про постачання Китаєм зброї до росії, користуючись можливістю безпідставно накласти санкції на китайські компанії. Це відверте цькування та подвійні стандарти”.

Додамо

Міністерство фінансів та держдепартаменти США оголосили про ці кроки у скоординованих заявах, спрямованих проти десятків філій групи Вагнера, у тому числі в Центральноафриканській Республіці та Об’єднаних Арабських Еміратах, а також президента російського концерну Калашніков, початкового виробника АК-47.

Санкції також зачепили китайську компанію Changsha Tianyi Space Science and Technology Research Institute Co. Ltd., також відома як Spacety China, яка надала філіям групи Вагнера супутникові знімки України. Також постраждала дочірня компанія Spacety China у Люксембурзі.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…