Головна News Комітет проголосував за виклик Трампа для свідчень у справі штурму Капітолію

Комітет проголосував за виклик Трампа для свідчень у справі штурму Капітолію

0

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Комітет Палати представників США з розслідування штурму Капітолію проголосував за виклик 45-го президента Дональда Трампа. Про це повідомляє УНН з посиланням на Axios.

Деталі

Наголошується, що за рішення про виклик Трампа члени Комітету, до якого входять семеро демократів і два республіканці, проголосували одноголосно.

Члени Комітету хочуть, щоб колишній президент надав деякі документи та дав під присягою свідчення про події 6 січня 2021 року. Як припускає Axios, Комітет хоче показати, що прагнув почути самого Трампа – з усвідомленням того, що це змусить його команду відповісти.

Крім того, на, можливо, останньому публічному слуханні Комітету 6 січня Ліз Чейні оголосила, що законодавці зібрали достатньо інформації для оголошенням кримінальних обвинувачень причетним до штурму Капітолію.

Також очікується, що комітет Палати представників оприлюднить фінальний звіт щодо розслідування подій штурму Капітолію вже цієї осені – напередодні проміжних виборів до Конгресу, коли переобиратимуть усіх членів нижньої палати й третину сенаторів.

Штурм Капітолію  

Штурм Капітолію США — насильницькі протести, що пройшли 6 січня у Вашингтоні (округ Колумбія), організовані групою прихильників президента США Дональда Трампа, метою яких було змінити результати президентських виборів 2020 року.

6 січня 2021 року прихильники Дональда Трампа увірвалися до будівлі Конгресу США, щоб перешкодити затвердженню підсумків президентських виборів, які виграв Джо Байден. Протестувальники не погодилися з результатами підрахунку голосів, прорвалися через оточення, захопили Капітолій та зірвали засідання Конгресу. Їх удалося витіснити лише за кілька годин. Під час штурму Капітолію загинуло п’ятеро людей. Пізніше декілька співробітників поліції наклали на себе руки.

Президент США Джо Байден звинуватив колишнього главу держави Дональда Трампа у спробі завадити мирній передачі влади в країні за підсумками виборів 2020 року, що призвело до заворушень у Вашингтоні та штурму Капітолію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За штурм Капітолію суд засудив чоловіка до 7 років – найбільший термін у справі

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…