Головна News Пропозиція путіна щодо нового “газового хабу” не має сенсу, — Макрон

Пропозиція путіна щодо нового “газового хабу” не має сенсу, — Макрон

0

Еммануель Макрон

Джерело: Reuters

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. В адміністрації президента Франції Еммануеля Макрона не схвалили спільної пропозиції російського диктатора путіна побудувати новий “газовий хаб” у Туреччині для постачання газу в Європу, заявивши, що це “не має сенсу”, пише УНН з посиланням на AFP News Agency.

Цитата

“Немає сенсу створювати нові інфраструктури, які дозволять імпортувати більше російського газу”, – сказав Еммануель Макрон.

Деталі

Російський диктатор володимир путін розповів президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану про ідею створення газового хабу в Туреччині. Зустріч президентів відбулася в Астані на саміті Наради зі взаємодії та заходів довіри в Азії.

Там російський диктатор заявив, що “газовий хаб” стане майданчиком не тільки для поставок, а й визначення ціни на російський газ.

“Туреччина сьогодні виявилася найнадійнішим маршрутом для поставок навіть до Європи. Ми могли б розглянути можливість створення газового хабу в Туреччині для поставок в інші країни” — з такою заявою виступив путін під час зустрічі.

Поставки до Європи, яка значною мірою залежить від російського газу, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому, в рази зменшилися. 

Терористична Росія зі свого боку почала погрожувати Заходу, що санкції “грають проти Європи, аніж проти РФ” і створювати різноманітні диверсії на газопроводах ”Північний потік”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ”Північному потоці” виявили четвертий витік.

Тезу про “газовий хаб” у Туреччині на заміну пошкодженим “Північним потокам” посадовці РФ також активно просували напередодні на енергетичному форумі у Москві. путін у своєму виступі також заявив, що вибухи на “Північних потоках” вигідні США, Польщі та Україні.

Французьке головування в ЄС (наразі головує Чехія — ред.) вказало на падіння імпорту російського газу до Європи з майже 40%. У виданні додали, що постачання російського газу, ймовірно, буде падати й надалі.

Цитата

“Росія і Туреччина можуть разом вирішити експортувати більше газу, але це не може бути в Європейський Союз, який має зобов’язання щодо суверенітету, зменшення своєї залежності, а також зміни клімату”, – йдеться в повідомленні.

Раніше глава “Газпрому” Олексій Міллер заявив, що прокласти нові газопроводи до Туреччини швидше, ніж відновлювати “Північні потоки”.

Деякі російські аналітики кажуть, що не бачать сенсу у будівництві хабу в Туреччині, оскільки Європа планує за кілька років повністю відмовитися від російського газу. У такій ситуації не до кінця зрозуміло, для кого буде призначено турецький хаб.

Додамо

Наразі між Росією та Туреччиною існує два газові потоки — “Блакитний потік” та “Турецький потік”. Другий із них є міжнародним, через який можна транспортувати російський газ до Європейських країн.

Нагадаємо

У путіна заявили, що “якісь сили” зазіхали на газопровід “Турецький потік”. Речник російського лідера пєсков заявив, що було взято диверсантів, кількох людей було заарештовано, які начебто Хотіли підірвати газопровід.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…