Головна News Країни східного флангу НАТО виступили із заявою про російський ракетний терор проти України

Країни східного флангу НАТО виступили із заявою про російський ракетний терор проти України

0

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Лідери країн східного флангу НАТО вважають воєнним злочином учорашній масований обстріл росією українських міст. Про це йдеться у спільній заяві президентів “Бухарестської дев’ятки” та президентів Північної Македонії та Чорногорії, опублікованій у вівторок польською канцелярією, пише УНН.

Цитата

“Ми, президенти Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщини, Латвії, Литви, Чорногорії, Північної Македонії, Польщі, Румунії та Словаччини, засуджуємо масові обстріли українських міст, нещодавно здійснені росією, які є воєнними злочинами за міжнародним правом”, – сказано в заяві.

Деталі

Президенти країн нагадали, що воєнні злочини та злочини проти людяності не мають терміну давності та підпадають під юрисдикцію судів у всьому світі.

«Від імені наших держав ми вимагаємо від росії негайно припинити напади на цивільні об’єкти. Ми не припинимо наші зусилля щодо того, щоб віддати під суд осіб, відповідальних за сьогоднішні злочини. Ми вважаємо неприйнятними будь-які погрози російських представників застосувати ядерну зброю. У цьому контексті ми підтверджуємо нашу відданість захисту наших країн та союзників», – заявили лідери.

Нагадаємо

11 жовтня лідери “Групи семи” зберуться на екстрену зустріч через масований ракетний обстріл України з боку росії.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…