Головна News МКЧХ закликає звільнити голову Білоруського Червоного Хреста за депортацію українських дітей

МКЧХ закликає звільнити голову Білоруського Червоного Хреста за депортацію українських дітей

0

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Міжнародний Червоний Хрест закликає звільнити голову Білоруського Червоного Хреста через те, що він активно переправляв українських дітей із контрольованих росією територій до білорусі. Про це пише британське видання independent, передає УНН.

Деталі

МКЧХ закликає звільнити голову Білоруського осередку Червоного Хреста, який викликав міжнародне обурення через те, що вихвалявся тим, що активно переправляв українських дітей із контрольованих росією районів до білорусі.

Із посади просять піти Дмитра Шауцова. Зробити він має це до 30 листопада. У протилежному випадку Міжнародний Червоний Хрест виключить із глобальної організації білоруське відділення, і рекомендуватиме всім членським організаціям припинити нові партнерства та фінансування із білоруссю.

Внутрішнє розслідування МФЧХ виявило, що Білоруський Червоний Хрест заявив, що Шауцов “винен нести повну відповідальність за звинувачення”. Крім того, було виявлено, що інша організація відповідає за переміщення дітей з окупованих росією частин України, а Білоруський Червоний Хрест бере участь лише в білорусі. Яка саме “інша організація” не поточнили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розслідує викрадення Червоним Хрестом білорусі дітей із ТОТ

Нагадаємо

Ще у червні Офіс українського Омбудсмана заявив про те, що через територію Білорусі росія здійснює депортацію українських дітей.

Окрім України, проти вивезення дітей виступила й білоруська опозиція. Вони засудили передачу дітей як незаконну депортацію, і заявили, що лукашенко особисто причетний до цього.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…